Tomatsoppa

Riktigt läcker och lättlagad tomatsoppa gjord på körsbärstomater på burk. Soppan är enkel men ändå fyllig och mättande. Om du vill göra den matigare kan du vända i lite kikärtor.


Ingredienser
4 port
2 frp hela körsbärstomater på burk (á 400 g)
1 st röd eller gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
2 st selleristjälkar
2 st msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar eller 2,5 msk fond
2 dl grädde
7 dl vatten
Salt & peppar
Olivolja till stekning och garnering
Färsk basilika till servering (valfritt)

Gör så här:

Hacka lök och selleri i tärningar. Skala och riv morot fint. Finhacka vitlök. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, morot och selleri under omrörning tills de mjuknar lite. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt tomatpuré och fräs det hela ytterligare. Vänd i körsbärstomater på burk, vatten, smula i buljong och blanda. Mosa tomaterna lite lätt med undersidan av en sked, Låt soppan koka på medelhög värme under lock i ca 25–30 min. Vänd sedan i grädde, smaka av med salt och peppar. Låt soppan puttra utan lock i 10 min. Toppa med färsk basilika, en skvätt olivolja och servera! 

Serveringsförslag:
Vitlöksbröd

Det här inlägget postades i Huvudrätt, Soppa, Vegetariskt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar